2010. július 25., vasárnap

Agatha Christie: 4:50 from Paddington

Ezt a játékot is végigjátszottam.

Kezdő játékaim közé tartoztak a sorozat előző darabjai.
Újdonság ebben a játékban az, hogy most nem Hercule Poirot nyomozását, hanem Miss Marple-ét követhetjük végig. Persze ez végülis csak annak tűnik fel, aki sok Agatha Christie regényt olvasott (mint pl. én), és leginkább, ha jobban szerette az öreg hölgy nyomozásait.
A grafika és a zene a játékban hűen tükrözi  az AC regények hangulatát.
A játék egyszerű, hagyományos keresgélő. A keresgélés angol szómegfelelők alapján történik, az egyes részeknél az utolsó néhány tárgy neve csak a többi megtalálása után jelenik meg.

A keresgélések színhelyére többször vissza kell térnünk - mint a nyomozásoknál általában - ezért ez egy idő után picit unalmassá teszi a játékot. 1-1 rész után összevetjük a bizonyítékokat, nyomokat

ill. különféle mini játékot, fejtőrőt kell megoldanunk (pl keresgélünk táskában, papírfecnikből levelet rakunk össze...)

Összességében könnyen lejátszható, egyszerű játék. Viszont annak, aki hozzá van szokva a tárgyhasználós összetett keresgélős játékokhoz, annak ez már akár gyengécskének is bizonyulhat. Ennek ellenére nekem tetszett, csak egy picit rövidnek tűnt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése